Ga naar hoofdinhoud

Zoë Kuintjes: ‘Super blij met de vooruitgang’

Update
Zoë Kuintjes met GG Desperado

Op de Subtopwedstrijd in Velsen-Zuid behaalde Zoë Kuintjes met GG Desperado (v. Florencio) een nieuw persoonlijk record bij de junioren. Het duo reed 69,12% bijeen en won daarmee overtuigend de landenproef. In de individuele proef was Naomi Verburg met Wonderboy (v. Sir Sinclair) de beste.

Na het EK pony’s afgelopen zomer met Elin’s Noncisdador (v. Nostradamus) stapte Zoë Kuintjes over naar de paarden en heeft haar GG Desperado sinds september op stal. “Er moest nog veel gebeuren tot we de juniorenproef door konden komen maar dat is sneller gegaan dan verwacht”, zegt de zestienjarige amazone die getraind wordt door Jordy van Wijnen.

Stijgende lijn

Het duo heeft de stijgende lijn te pakken en elke wedstrijd gaan de scores omhoog. “Er zijn nog veel dingen die beter moeten maar ik ben super blij met de vooruitgang die we samen maken.”

Internationaal debuut

De combinatie maakt volgende week een internationaal debuut in Zeeland en vervolgens staat het CDI Sint-Truiden op de agenda. “M’n doel is om zoveel mogelijk vooruit te gaan en de scores omhoog te krijgen. Ik probeer in het kader te komen en dan zien we wel hoe het seizoen verder gaat lopen”, besluit Kuintjes.

Verjaardagskado voor Verburg

Naomi Verburg debuteerde bij de junioren en won gelijk de individuele proef. De vijftienjarige amazone reed haar één jaar jongere ruin Wonderboy, die vijf jaar geleden gekocht werd van Valentijn van Weering, naar de winnende score van 63,16%. Een vervroegd verjaardagskado voor Verburg die woensdag haar zestiende verjaardag viert.

Yoeki Bos wint met Vivaldi

De rubriek voor young riders werd aangevoerd door Yoeki Bos en Vivaldi GW (v. Jazz). De vijftienjarige ruin liep eerder Grand Prix onder Mark van de Donk, die de teugels recent heeft overgedragen aan zijn leerling. Vorige week maakte de kersverse combinatie een geslaagd debuut in de Prix St. Georges en vandaag kwam de score uit op 63,95%.

Klik hier voor de uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook