Ga naar hoofdinhoud

Zoom naar Beatrice Buchwald

Zoom (Blue Hors Zack x Blue Hors Don Schufro) met Jenny Johansson - Foto: Rick Helmink

De vijfjarige Zoom (Blue Hors Zack x Blue Hors Don Schufro) heeft zijn intrede genomen in de stallen van Beatrice Buchwald. De reservekampioen van de Westfaalse keuring 2016 was tot eind vorig jaar beschikbaar via hengstenstation Mathieu Beckman en behoort tot één van de meest populaire dekhengsten. Zoom was afgelopen jaar de beste vierjarige hengst in de sporttest. 

Na zijn goedkeuring in 2016 won Zoom een jaar later de 14 dagen-test in Neustadt-Dosse, waar hij onder andere een 9,5 voor de galop en negens voor de Rittigkeit kreeg. Begin november vorig jaar werd naar buiten gebracht dat de hengst van Landgestüt Warendorf zou verhuizen naar Andreas Helgstrand, maar dat gerucht bleek niet te kloppen.

Fokkerij

De interessant gefokte hengst – moeder DMJ Diva Dannebrog (mv. Brentano II) loopt in het Britse para-dressuurteam – zal hopelijk komend jaar in de wedstrijdring te zien zijn onder Isabell Werth’s voormalig stalamazone. Of de hengst ook voor de fokkerij beschikbaar komt via het pas geopende hengstenstation van Buchwald en partner Jens Hoffrogge, is nog niet bekend.

Bron: St. Georg/Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook