Ga naar hoofdinhoud

Zoutendijk en Meulendijks zijn grootste concurrent van zichzelf

Lisanne Zoutendijk en Kostendrukkers Ringo Star. Foto: Quillemette Kraaikamp

Vandaag staan de küren op muziek op het programma van Geldrop Hippique, waar de ponyruiters, Junioren en Young Riders aan de start komen. Voor de pony’s stond de finale van de driedaagse wedstrijd op het programma. Daphne van Peperstraten vervolmaakte haar hattrick door ook de finale ruimschoots te winnen. In de individuele proef van de Junioren was Lisanne Zoutendijk haar eigen grootste concurrent. Dat gold bij de Young Riders voor Lotte Meulendijks.

Na weergaloze zeges in de landenproef (72,14%) en in de individuele proef (75,12%) was Van Peperstraten favoriet voor de winst in de kür op muziek. Die rol maakte ze waar: ze schreef vanmiddag de rubriek op haar naam met een totaal van 76,54%. Daarmee stak ze met kop en schouders boven de concurrentie uit. Opvallend is dat ze het best presteerde met Wonderful Girl (v. Wimbledon) en niet met haar EK-pony Don Camillo Du Bois (v. Dornik B). “Wonderful Girl heeft een hele grote sprong gemaakt de laatste maanden. Afgelopen seizoen moest ze nog veel ervaring opdoen. Sinds juni heb ik haar niet meer uitgebracht. Ze heeft veel potentie en afgelopen weekend liet ze zien wat ze in huis heeft. Ik weet zeker dat het nog beter kan maar ik was voor nu meer dan tevreden en ik ben heel blij met beide pony’s,” vertelt de leerlinge van Marlies van Baalen. “Behalve drie overwinningen met Wonderful Girl werd ik met Don twee keer tweede in de proeven. Het was voor mij dus een super concours!” Ze ontving vandaag onder meer negens voor de keuze en interpretatie van de muziek. Ondanks een fout in de linkercontragalop, die onvoldoendes opleverde, was Van Peperstraten de unanieme winnares. Tweede werd Kim Noordijk, die Ico van de Beekerheide tot een fraai resultaat van 73,04% stuurde. Dat was een fractie meer dan de score van Guusje van Heeswijk. Zij werd met Don Diego derde met 73,00%.

Individuele proeven

De Junioren en Young Riders konden vandaag de individuele proef en/of de kür op muziek rijden. Junior Lisanne Zoutendijk maakte de uitslag in de proef wel heel bijzonder: ze behaalde met routinier Kostendrukkers Ringo Star (v. Riccione) exact dezelfde score als met de getalenteerde Kostendrukkers Davina (v. Johnson): 67,15%. Ze verwees daarmee Diana van de Bovenkamp naar plaats drie. Met Rhodium-nazaat Corvette behaalde zij 65,88%. Ook de winnares van de Young Riders-proef was haar eigen grootste concurrent: Lotte Meulendijks werd eerste en tweede. Good old Mdh Ohio (v. Indoctro), inmiddels 19 jaar, kwam tot 70,61% terwijl Mdh Parole (v. Pasolongo) tot 70,22% wist te komen. Laurie Vervoort werd derde op gepaste afstand: 65,35%.

Kür op muziek

Lisanne Zoutendijk had in de ochtend al een fijne proef neergezet met haar EK-paard Ringo Star, maar in de kür viel alles op zijn plek. Ze won de Juniorenrubriek met een prachtige 74,67% en ontving complimenten voor het harmonieuze beeld.

Ook Meulendijks wist de kür te winnen, maar dan bij een leeftijdcategorie hoger. Met Mdh Ohio liet ze 72,63% noteren. Zoutendijk was met haar Kostendrukkers Watteau (v. Jazz) dit weekend al actief bij de Young Riders en wist zich in de kür naar de tweede plek te rijden. Ze scoorde net geen 70% en bleef Laurie Vervoort nipt voor.

 

Kijk hier voor alle uitslagen.

Lees woensdag meer in de Paardenkrant.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook