Ga naar hoofdinhoud

Zoutendijk op kop in Young Riders kür op muziek

Lisanne Zoutendijk met Kostendrukkers Ringo Star. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Lisanne Zoutendijk groeide met Zilverstar (v. Rousseau) goed in de Internationale wedstrijd van Sint Truiden. Vandaag liet Zoutendijk alle concurrentie achter haar en pakte ze de zege in de kür op muziek. Laura Quint werd met Edison (v. Johnson) derde. In de U25 was er winst voor de in Nederland gefokte Annette Ballerina (v. Scandic) met Claire Gallimore in het zadel.

Vrijdag startte Zoutendijk met een vierde plaats in de landenproef met 68,744%. In de daarop volgende individuele proef steeg Zoutendijk met de Rousseau-zoon naar de derde plaats. In de kür op muziek zegevierde de combinatie met 74,250%.

Sterke wisselseries

Geen enkele onvoldoende werd op de protocol van Lisanne Zoutendijk genoteerd. Twee zessen op de verzamelde stap waren de laagste cijfers. De wisselseries vielen duidelijk in de smaak bij de drie juryleden. De serie om de vier galopsprongen leverde twee achten en een 8,5 op. Zowel bij de jury bij C als bij H werd Zoutendijk met Zilverstar op kop geplaatst.

Top drie

Op de tweede plaats eindigde de Zweedse amazone Jennifer Lindvall met Bobcat (v. Breitling W) met 73,667%. Deze combinatie wist gisteren de individuele proef te winnen. De stap van deze Bobcat is erg sterk. De uitgestrekte stap leverde zelfs bij één jurylid een negen op. Lindvall liet wat punten liggen op de wisselserie om de vier galopsprongen waar twee keer een 5,5 werd gescoord.

De derde prijs werd in ontvangst genomen door Laura Quint, die vrijdag de landenproef won. Met de Johnson-nazaat Edison reed Quint een erg sterk drafgedeelte. Door de hoofdjury Jeanette Wolfs werden er negens toegekend op de linker schouderbinnenwaarts en appuyement. Ook Quint kreeg problemen in de wisselserie om de vier galopsprongen en kreeg dan ook twee vijven en een zeven. De pirouette rechts werd de score ook wat gedrukt door een vier, vijf en een zeven.

Pech voor Oudhof en Vaessen

Bo Oudhof startte vrijdag sterk met een derde plaats, maar kon dit zaterdag niet evenaren. Ze besloot in de Individuele proef met Colt Sollenburg (v. Vivaldi) af te groeten. Carlijn Vaessen reed de eerste dag zich met Fossbury (v. Ampère) naar een vijfde plaats. Gisteren werd het duo elfde, maar vandaag kon Vaessen helaas niet aan de start verschijnen. Fossbury had zich verstapt.

U25

In de kür op muziek in de U25 was er slechts één deelnemer. De Britse Claire Gallimore behaalde met de door W. den Besten uit ’t Loo gefokte Annette Ballerina (v. Scandic) 71,792%. Deze merrie is familie van Bolero (v. Johnson), die eveneens succesvol is op U25-niveau met Alexandra Barbaçon de Mestre.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook