Ga naar hoofdinhoud

Zoutendijk voorlopig aan de leiding op EK

Melanie Brevink-van Dijk / Paardenkrant-Horses.nl

Verdeeld over twee dagen worden op het Europees kampioenschap voor de dressuurjeugd in het Spaanse Oliva de individuele proeven verreden. De eerste groepen van de junioren en young riders kwamen vandaag aan de start, waarbij Lisanne Zoutendijk bij de junioren aan de leiding gaat en young rider Jeanine Nekeman op het moment tweede staat.

Zoutendijk en Kostendrukkers Ringo Star (v. Riccione) tikten bijna de 75%-grens aan. De combinatie noteerde een score van 74,68% en werd door vier van de vijf juryleden als eerste geplaatst. Landgenote Esmee Donkers en Painted Black-dochter Zaffier sloten de proef af met 73,71%, wat resulteerde in de voorlopige tweede plaats. Duitse Rebecca Horstmann stuurde Friend of Mine 2 (v. For Compliment) naar een percentage van 72,53, waardoor zij momenteel derde staat.

Diana van de Bovenkamp en Corvette (v. Rhodium) delen met de Italiaanse Lucia Berni de achtste plaats. Beide amazones scoorden 72,53%.

Young rider Jeanine Nekeman voorlopig tweede

Bij de young riders was Jeanine Nekeman de enige Nederlandse die vandaag moest starten. Desondanks reed de amazone zichzelf wel de top drie binnen. Met Vlingh (v. Flemmingh) onder het zadel scoorde ze 71,97%, wat net niet genoeg was om dagwinnaar Anna-Christina Abbelen voorbij te stevenen. De Duitse stuurde haar Fuerst On Tour (v. Furst Heinrich) naar een percentage van 72,34. Nipt derde werden de Belgische Charlotte Defalque en KWPN-hengst Botticelli (v. Vivaldi), die met 71,92% finishten.

Of de Nederlandse amazones de topposities kunnen behouden, wordt morgen pas bekend. Dan treden de combinaties uit groep 2 de baan binnen. Bij de junioren starten Febe van Zwambagt en FS Las Vegas morgen om 08.48 uur. Bij de young riders komen Lotte Meulendijks met MDH Ohio om 08.39 uur, Jasmien de Koeyer met Esperanza om 10.27 uur en Jeanine Nieuwenhuis met TC Athene om 10.43 uur aan de start. Rond het middaguur wordt bekend welke ruiters de individuele proeven op naam geschreven hebben.

Bekijk hier de uitslag van de junioren.
Bekijk hier de uitslag van de young riders.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook