Ga naar hoofdinhoud

Zuid-Hollands topduel in voordeel Van Mierlo beslist

Daniëlle van Mierlo met Customzadels Dayano.
In het spannende Lichte Tour-kampioenschap maakt een handvol sterke combinaties aanspraak op de titel. Het eerste onderdeel draaide vandaag uit op een duel van twee ijzersterke Zuid-Hollandse combinaties. Daniëlle van Mierlo bleef met Dayano (v. Jazz) streekgenote Lynne Maas met Electra een fractie voor.

In de stromende regen eindigde Marieke van der Putten op Emporio MB (v. Armani) als derde (72.588%), Diederik van Silfhout en Scenario (v. Sorento) volgden op 4 (72.237%) en Ilse van Cranenbroek werd op Emerald S (v. Ampere) vijfde (71.711%).

Alles of niks

De verschillen waren heel klein. De score van Van Mierlo kwam uit op 73.158%, Maas zat daar maar net onder (72.895%).

“Daarom heb ik ook tegen mezelf gezegd: alles of niks!”, zei Daniëlle van Mierlo na afloop van haar rit in de regen. “Het zit allemaal zó dicht bij elkaar, dan móet je ook wel wat doen om het verschil te maken.”

Volte 8 meter

Dit was de fijnste proef die Daniëlle van Mierlo tot nu toe met Dayano (Jazz x Kostolany) reed. “Ook de dingen die anders minder gaan, zoals de voltes 8 meter, die liepen nu lekker. Hij beweegt zó groot, dan heb je snel dat ‘ie een keer doorvalt en dan is de inzet van het appuyement ook gelijk miet goed. Maar nu liep ook dit onderdeel lekker. Dus ik moet nog eens vaker tegen mezelf zeggen dat ik moet knallen.”

Aan elkaar gewaagd

De deelname aan dit kampioenschap is ijzersterk, er willen meer deelnemers kampioen worden. Hoe komt het dat Daniëlle nu bovenaan staat? “Ik zag aan de deelnemerslijst dat er nog geen duidelijke kandidaat was voor het kampioenschap. De beste zeven zijn echt aan elkaar gewaagd. Dus ik dacht: ik moet op de details letten, maar met zoveel concurrentie moet je ook knallen. Dat heeft goed uitgepakt.”

                           Result                         

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.