Ga naar hoofdinhoud

Zusjes Nijpjes scoren in Lichte Tour

Archieffoto: Chantal Nijpjes met Checavara.

Op de subtopwedstrijd in Nieuw en Sint Joosland domineerden Jessica en Chantal Nijpjes vandaag de Lichte Tour. De zusjes runnen samen hun eigen dressuurstal en waren dan ook zeer blij met hun resultaten bij De Kroo.

Het was Jessica Nijpjes die de Prix St. Georges won en ook de hoogste score in de Intermédiaire I neerzette. Met Nordiek’s Edeem (v. Apache) was het haar tweede start in de Prix en ze noteerden bijna 70%.
“Echt super cool. Ik ben er zo blij mee. Edeem is zo’n fijn paard en helemaal niet merrieachtig. Ze heeft echt een super instelling. Ze staat bij ons al ruim twee en een half jaar in training voor de familie Klein-Jan. Ik ben ook zo blij dat ze ons de tijd met haar geven, want er zit echt nog veel meer in”, vertelt Jessica.

Maatje
Ze kwam alleen aan de start in de Prix St. Georges met de Apache-dochter om haar eerst nog de tijd te geven op dit niveau, voor ze ook van start gaan in de Inter I. Met Balorig Z (v. Balougran Z) werd Jessica gedeeld derde, samen met Lucie Louwes, in de Prix St. Georges met 68,55% en noteerde ze daarnaast de hoogste score in de Inter I met 67,43%.
“Balorig is echt mijn maatje. Ik rij hem al sinds zijn vierde jaar. Hij kwam bij ons omdat hij stout was en hij is van ver gekomen. We hebben hem alle tijd gegeven, naast de juiste opleiding, en nu doet hij alles voor me. Deze zomer start ik hem nog in de Lichte Tour en dan trainen we door naar de Grand Prix.”
De Inter I werd in handicap verreden met de young riders. Charlotte Fry won de rubriek met Dark Legend (v. Zucchero) met 69,41%.

Kwaliteiten
Zus Chantal Nijpjes werd vijfde en derde met Checavara N (v. Rubiquil) met 68,09% en 67,11%.
“De draf was super en ook in de stap scoorden ze hoog, maar in de galop verloor ze iets de controle”, vertelt Jessica.
“Checa is ons eigen paard en hem hebben we al sinds veulen. Hij geeft ook echt aan dat hij de kwaliteiten voor het hogere werk heeft. We gaan in ieder geval super tevreden naar huis”, besluit Jessica.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook