Ga naar hoofdinhoud

Zweden wint treurige Nations Cup dressuur zonder eer

Ereronde FEI Nations Cup dressuur in Rotterdam Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De FEI Nations Cup dressuurserie liep afgelopen weekend in Hickstead ten einde. Niet dat iemand daar van op de hoogte was, want de FEI verspreidde geen persberichten over de landenwedstrijdserie. Zelfs niet nu Zweden als winnaar uit de bus is gekomen na 8 wedstrijden. De enige officiële 'eer' die de Zweden ten deel viel was het spelen van het Zweedse Volkslied in Hickstead, daar waar de Zweden zelf niet waren... 

De Nations Cup dressuur 2017 is er niet eentje waar de FEI trots op kan zijn. Het nieuwe format, waarbij drie resultaten uit de Grand Prix, twee resultaten uit de Spécial en een uit de kür meetellen voor het eindresultaat, kwam de FEI op veel kritiek te staan. Daarbij leefde de serie totaal niet onder het dressuurpubliek.

Geen persberichten

De FEI voorzag dat de individuele wedstrijdorganisaties wel in staat zouden zijn om genoeg media-aandacht te generen voor de dressuur-Nations Cup en verstuurde daarom geen persberichten na elke etappe. De verschillende (hippische) media moesten dus zelf op zoek naar de uitslagen en de standen van de Nations Cup. Ook werd de wedstrijdserie, in tegenstelling tot de FEI Nations Cup springen, niet uitgezonden op FEI-tv.

Zweden wint, Nederland vijfde

Zelfs nu de Nations Cup is afgelopen heeft de FEI nog geen communiqué de deur uit gedaan over de serie. Zweden heeft gewonnen met een totaal van 52 punten (behaald over vier wedstrijden), gevolgd door de Verenigde Staten (aan alle etappes deelgenomen) met 44 punten, gevolgd door Denemarken (41 behaald op 4 wedstrijden), Groot-Britannië (36/4 wedstrijden), Nederland (35/ 4 wedstrijden, waarbij Aken niet meetelt omdat Nederland er al na de Grand Prix uit lag), Duitsland (26/2 wedstrijden), Frankrijk (15/2 wedstrijden), Rusland (13/1 wedstrijd), Finland (9/1 wedstrijd), Spanje (7/ 1 wedstrijd) en België (6/1 wedstrijd).

Einduitslag FEI Nations Cup Dressuur

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook