Ga naar hoofdinhoud

ZZ-Zwaar titel voor Danielle Heijkoop en Daula II

Danielle Heijkoop met Daula II. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
In de finale kür op muziek van het KNHS-Kampioenschap in de klasse ZZ-zwaar werd het spannende strijd. Danielle Heijkoop wist met haar mooie Gribaldi-merrie Daula II opnieuw te winnen en kon zo de KNHS-titel binnenhalen. Met minimaal verschil werd Veronique Roerink tweede op Flanell (v. Apache). Remy Bastings won uiteindelijk het brons met Vivaldi (v. Gribaldi).

“Ik ben super trots op haar”, vertelde een gelukkig Danielle Heijkoop na afloop over Daula II. “Ze heeft alle voorselecties gewonnen en nu moest het ook maar gewoon even gebeuren. Ze was wel wat gespannen, ze heeft nooit eerder in zo’n entourage gelopen. En het was voor de eerste keer dat ze een kür liep. Ik had een paar kleine foutjes, maar ik ben super trots!”

Klein foutje in de pirouette

Danielle Heijkoop reed haar negenjarige merrie Daula II naar 75.425%. De storinkje in de rechter pirouette drukte de score wat. Veronique Roerink eindigde met de pas zevenjarige Apache-dochter Flanell vlak achter Heijkoop op de tweede plaats. Roerink reed een sterke kür die werd beloond met 75.325% en kon in het klassement stijgen naar het de zilveren positie.

Brons voor Bastings

Het ging ten koste van Remy Bastings die na het eerste onderdeel tweede stond met Vivaldi. Bastings reed een mooi drafgedeelte, maar in de galoptour slopen er een paar foutjes in de proef. Door de 70.225% eindigde Bastings op de derde plaats.

Klik hier voor de uitslag van de kür.
Klik hier voor de einduitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.