Ga naar hoofdinhoud

Allen steelt openingsrubriek weg voor van der Vleuten

Maikel van der Vleuten hier met Idi Utopia Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Bertram Allen reed zojuist vooraan in de ereronde van de Brabants Dagblad Prijs. Maikel van der Vleuten kwam het dichtst bij de Ier in de buurt, maar moest in Allen zijn meerdere erkennen. Doron Kuipers, Willem Greve, Piet Raijmakers en Kim Emmen reden ook de top tien binnen in de openingsproef.

Allen was zijn concurrenten te snel af in het 1,40m twee-fasen parcours. De leider van de U-25 ranking stuurde zijn Verdi TN-nakomeling Fairytale rond in 29,84 seconden en was daarmee oppermachtig. Van der Vleuten deed een goede poging Allen van zijn troon te stoten, maar kwam net tekort. De Nederlander klokte met Beauville Z (v.Bustique) een tijd van 30,09 en eindigde als tweede. Emanuele Gaudiano en Carlotta (v.Chaccomo) werden derde en maakten het podium compleet.

Nederlanders op dreef

Doron Kuipers kon als laatste starter nog een ultieme poging doen de proef op zijn naam te zetten. Kuipers finishte met Kerswin van ’t Roosakker (v.Echo van ’t Spieveld) in 31,74 en moest genoegen nemen met een zesde plaats. Net achter Kuipers eindigde Willem Greve met Grandorado TN (v.Eldorado vd Zeshoek) op een zevende plaats. Piet Raijmakers (Van Schijndel’s Gladstone) en Kim Emmen (Eavantus) werden achtste en tiende in de rubriek.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook