Ga naar hoofdinhoud

Bas Moerings en Ipsthar doen het opnieuw: winst bij de 6-jarigen

Bas Moerings
Bas Moerings met Ipsthar, de winnaars van de Blom Cup 6-jarigen in 2019. Foto Melanie Brevink-Van Dijk

"Het kan vriezen, het kan dooien", zei Bas Moerings gisteren, na het winnen van de halve finale, bescheiden over zijn kansen voor de finale. Maar vandaag leek er geen ruimte voor twijfel, toeval of geluk. Zonder blikken of blozen zette de combinatie opnieuw twee nulritten en de snelste barragerit neer.

Als winnaar van de halve finale startte Moerings als laatste; een prettige uitgangspositie. Anders dan Michael Greeve, die als eerste binnenkomer de tijd neer moest zetten. Met Indigo-Light (Zirocco Blue VDL x Calando I) zette hij, net als bij de vijfjarigen, met een vloeiende rit de tijd op scherp: 33,29. Lang bleef deze tijd onaangeraakt. Rob Heijligers kwam met Knegt’s Icelos Eickenrode (Dakar VDL x Indoctro) in de buurt (33,95), maar had een balk.

Op traditionele wijze

Inga Schuurman en Cascadello Boy RM gaven alles, maar redden het niet (34,34). Rob Heijligers en I.Wellie R 58 (Dexter R x Mermus R) waren wél sneller: 32,78. Maar direct daarna kwam Bas Moerings de ring in met Ipsthar (Denzel van ’t Meulenhof x Farmer). Op inmiddels traditionele wijze verwees hij alle voorgangers naar vervolgplekken en eiste in 31,10 de hoogste eer.

De elf hoogstgeplaatste combinaties mogen Nederland vertegenwoordigen op het WK in Lanaken. Miranda Harrington en Ibolensky (Cornet Obolensky x Contender) en Inga Schuurman en Cascadello Boy RM (Cascadello x BAlou de Rouet Z) zullen niet deelnemen aan het WK.

Uitslagen

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook