Ga naar hoofdinhoud

Bas Moerings stuurt Ipsthar naar halve finale winst: ‘Hij heeft eigenlijk alles’

Ipsthar (v. Denzel v't Meulenhof) met Bas Moerings. Foto: Paardenkrant / Jacquelien van Tartwijk

De zesjarige KWPN-hengst Ipsthar (Denzel v’t Meulenhof x Farmer) zette vandaag in het tweede onderdeel van de halve finale onder het zadel van Bas Moerings een snelle en foutloze ronde neer. Dat in combinatie met de nulrit gisteren in het eerste onderdeel, levert hem de overwinning in de halve finale op. Daarmee is de winnaar van vorig jaar sterk begonnen aan de Blom Cup.

I.Wellie R (Dexter R x Mermus R) en Rob Heijligers pakten de tweede plek, net voor Irocco Grey S (Zirocco Blue x Tangelo van de Zuuthoeve) onder Alexander Vincentius.

Nog iets beter

“Het kan eigenlijk niet beter”, reageert Bas Moerings tevreden. “Gisteren was netjes, toen sprong hij goed. Vandaag vond ik dat hij nog iets beter sprong dan gisteren. Ipsthar is een paard met een hele fijne instelling en souplesse, hij heeft eigenlijk alles.”

Vriezen of dooien

Moerings voelt geen extra druk omdat ze vorig jaar de Blom Cup wonnen. “Het kan hier vriezen of dooien, het moet toch een beetje meezitten. Ik heb een ander paard bij dat het hele jaar veel gewonnen heeft, maar hier wat pech had. Ook dat hoort er helaas bij, elk goed paard kan er eentje af hebben. Ik ben benieuwd wat Ipsthar morgen doet, het zou mooi zijn om ons te kwalificeren voor Lanaken.”

Dertig door naar finale

De beste dertig zesjarigen zijn geplaatst voor de finale. Daaronder de KWPN-hengsten Cascadello Boy RM (Cascadello x  Balou du Rouet) onder Inga Schuurman, Inaico VDL (Indoctro x Baloubet du Rouet) onder Alex David Gill, I Am London Apple (Carembar de Muze x Contendro I) onder Remco Been, Illusion (Arezzo VDL x Ukato) onder Sanne van Gendt en Ibolensky (Cornet Obolensky x Contender) onder Miranda Harrington.

De finale voor zesjarigen wordt morgen vanaf 11:15 uur verreden.

Uitslag

Bron: Horses.nl/KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook