Ga naar hoofdinhoud

Blom Cup: 68 vijfjarigen foutloos in eerste onderdeel

Sanne Thijssen met Kyra-Risa (Cidane x Ramiro) maakte goede indruk bij de vijfjarigen. Foto: Jacquelien van Tartwijk. Foto: Jacquelien van Tartwijk

Van de 164 combinaties bleven maar liefst 68 vijfjarigen paarden vandaag foutloos in het eerste onderdeel van de Blom Cup in Valkenswaard. In totaal hebben 114 combinaties zich geplaats voor het tweede onderdeel van de halve finale.

Bij de vijfjarigen springpaarden maakte de Cidane-dochter Kyra-Rosa (mv. Damiro) een goede indruk onder het zadel van Sanne Thijssen en is met een foutloze rit geplaats voor het tweede onderdeel. Claudia Verburgt begon ook goed met de ruin King HK (F-one USA x Voltaire), de combinatie kwam met de snelste rit foutloos over de finish.

Vijf goedgekeurde hengsten foutloos

In het eerste onderdeel bleven in totaal vijf goedgekeurde hengsten foutloos. De Don Diablo-zoon Kardinaal HX (mv. Karandasj) samen met Pieter Keunen evenals Kuala Lumpur (Arezzo VDL x Indoctro) onder het zadel van Marco Sas. Jur Vrieling kwam met twee VDL-hengsten aan start. Met zowel de Carrera-zoon Kallmar VDL (mv. Indorado) als Kordon VDL (Glenfiddich x Kreator xx) bleef Vrieling foutloos en binnen de toegestane tijd. De Zangersheide-gekeurde hengst Kayne E (Harley VDL x Emillion) liet zich onder het zadel van Elisah Aarts goed zien en kwamen met nul strafpunten over de finish.

Uitslag

Bron: Horsesnl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook