Ga naar hoofdinhoud

Twee hengsten doorverwezen via Blom Cup: Jerommeke SB en Investment

Jerommeke SB, hier nog onder Jurjan Bloem. Foto: Savannah Pieters

Van de vier springhengsten die vandaag door de hengstenkeuringscommissie werden bekeken in de Blom Cup zijn er twee door naar de tweede bezichtiging. Het gaat om de vijfjarige Jerommeke SB (Berlin x London) van Stal Brouwer. Hij bleef foutloos en zette bij de vijfjarigen de tweede tijd neer. Bij de zesjarigen gaat het om Investment (Kannan x Emilion) van I. Boon, die met Patrick van der Schans twee springfouten maakte in het eerste onderdeel van de zesjarigen.

De door Harm Hartlief gefokte Jerommeke was al AES-goedgekeurd en kwam dit voorjaar in handen van de gebroeders Brouwer. Hij maakte in de Blom Cup vanmorgen een goede indruk. Investment was al eens aangewezen voor het verrichtingsonderzoek, maar verliet het onderzoek in 2016 vroegtijdig. Nu krijgt hij via de Blom Cup misschien een tweede (verkorte) kans. Investment werd gefokt door G.J.H. Markhorst-van de Velde uit Brucht en uit zijn moeder kwamen al drie internationale springpaarden.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook