Ga naar hoofdinhoud

200.000 euro-hengst Vivat Rex wint BuCha-kwalificatie

Archieffoto Vivat Rex (v. Vivaldi) - Foto: Oldenburger-pferde.net

In 2018 werd Vivat Rex (Vivaldi x Samarant) voor 200.000 euro verkocht op de Oldenburger eliteveiling in Vechta, maar daarna bleef het vrij stil rondom de hengst. Vorig jaar werd hij teruggetrokken voor de sporttest in Münster-Handorf, maar afgelopen weekend maakte hij zijn verwachtingen dan toch waar op de Bundeschampionate-kwalificatie in Fußgönheim. Met een 8,1 won hij de rubriek voor vijfjarigen.

De imponerende Vivat Rex van Rüscher-Konermann werd voorgesteld door stalamazone Stefanie Ahlert. Hij kreeg een 7,5 voor de Durchlässigkeit, achten voor de stap en draf en 8,5-en voor de galop en totaalindruk. Dat leverde hem gemiddeld een 8,1 op, net genoeg om een ticket voor de Bundeschampionate in Warendorf binnen te slepen.

Quality Time

De merrie Quality Time (Quantensprung x Placido) is eveneens een ticket voor Warendorf rijker. De Oldenburger-merrie liep onder Jaya Gutheil naar gemiddeld een 8,0. Dat behaalde ze mede dankzij de negen voor haar opvallende draf en achten voor de stap en totaalindruk.

Zesjarigen

Bij de zesjarigen kwam Coco Island (Cennin x Florencio I) met een 8,1 op het hoogste cijfer uit. Onder Fie Christine Skarsoe scoorde hij achten voor de galop en Durchlässigkeit en 8,5-en voor de stap en totaalindruk. Qu’est-ce que c’est (Quaterhall x Silberschmied) liep met Linda Jung naar gemiddeld een 8,0.

Vivat Rex in de K&K Cup 2020

Uitslag vijfjarigen.
Uitslag zesjarigen.

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook