Ga naar hoofdinhoud

Don Mateo en Shiva S 4 winnen kwalificatie Bundeschampionat in Pinneberg

Don Mateo met Anna Sophie Fiebelkorn. Foto: Equitaris.

In het Duitse Pinneberg kwamen gisteren vijftien 6-jarige dressuurpaarden bij de kwalificatie voor het Bundeschampionat aan de start. Bij de kwalificatie voor de 5-jarige stonden er 23 dressuurpaarden op de startlijst. In de kwalificatie voor 6-jarige ging de Hannoveraner Don Mateo (v. Don Juan de Hus) er met de overwinning vandoor. De kwalificatie voor de 5-jarige werd gewonnen door de Westfaler Shiva S 4 (v. Sir Heinrich).

Don Mateo wist met zijn amazone Anna-Sophie Fiebelkorn de jury te overtuigen en kreeg gemiddeld een 8,8. De jury gaf onder andere voor de drie basisgangen en de algemene indruk een 9,0.

Tweede en derde plaats bij 6-jarige

De Finse amazone Emma Kanerva werd tweede met Borderline (v. Bordeaux). De Hannoveraner kreeg van de jury gemiddeld een 8,6. De jury waardeerde de stap, draf, galop en de algemene indruk met een 8,5. Jessica Lynn Thomas kwam aan de start met de goedgekeurde Oldenburger Valentino (v. Vivaldi). De vos hengst kreeg gemiddeld een 8,5. Voor de galop ontving de vos een 9,0 en voor de stap een 8,0. De draf en de algemene indruk werden beide gewaardeerd met een 8,5.

Overwinning voor Shiva S 4

De Duitse Nadine Plaster bracht Shiva S 4 uit bij de kwalificatie voor het Bundeschampionat voor 5-jarige dressuurpaarden. Shiva eiste de overwinning op met gemiddeld een 8,5. Voor de stap, draf, galop en algemene indruk ontving de combinatie steeds een 8,5.

Tweede en derde plaats bij 5-jarige

De Oldenburger Bibi-Blocksberg (v. Barroso) werd samen met de de Duitse amazone Rieke Schnieder tweede en ontving gemiddeld een 8,4 in de kwalificatie. De draf, galop en algemene indruk leverde een 8,5 op. Voor de stap ontving het paard een 8,0. Eike Bewerungen had voor de kwalificatie de Oldenburger Bakarigold (v. Belissimo M) gezadeld. De combinatie werd derde met een gemiddelde van 8,3. De draf, galop en totale indruk leverde een 8,5 op. De stap werd beoordeeld met een 7,5.

Bekijk hier de uitslag van de 5-jarige
Bekijk hier de uitslag van de 6-jarige

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook