Bundeschampionate: Tangelo levert topper kwalificatie vijfjarigen - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Bundeschampionate: Tangelo levert topper kwalificatie vijfjarigen

Update
Tangelo van de Zuuthoeve (v. Narcos II)
De Bundeschampionate voor springpaarden begonnen vandaag met de kwalificaties voor vijf- en zesjarige springpaarden. Bij de vijfjarigen leverde Tangelo van de Zuuthoeve de topper van de dag. Thamar (mv. Balou du Rouet) kreeg van de jury een 9.

Bij de vijfjarige springpaarden, die in tegenstelling tot de zesjarigen worden beoordeeld met een cijfer, werd Abteilung 1 met een 9,0 gewonnen door Stefanie Bolte en Thamar (Tangelo van de Zuuthoeve x Balou du Rouet). In Abteilung 2 stuurde Hongaarse ruiter Balazs Krucso Qualytano (Quality x Caretano Z) met een 8,9 naar de winst.

Richard Vogel drie keer vooraan

Richard Vogel had drie paarden mee in de kwalificatieronde voor zesjarige springpaarden en maakte indruk. In Abteilung 1 stuurde hij Lumpi (Lord Argentinus x Capilano) naar de derde plaats. In Abteilung 2 voegde hij daar met Cartwright (Cador x Quiad I) de overwinning aan toe en werd ook nog eens vierde met Carlchen S (Comme il faut x Emilion). Laatstgenoemde deed eerder dit jaar al goede zaken in de Bundeschampionats-kwalificatie. Toen sprong het fokproduct van Hugo Simon naar een 9,8 (!) in de kwalificatie voor vijfjarigen. Zijn kwaliteit heeft hij overigens niet van een vreemde: moeder Ukinda (mv. Satanas des Vaux) sprong onder Simon op 1,60 meter. In Abteilung 1 werd de snelste tijd neergezet door Felix Haβmann en Catch Me (Cellestial x Balou du Rouet).

Uitslag vijfjarigen.
Uitslag zesjarigen.

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook