Ga naar hoofdinhoud

Kwalificatie Bundeschampionate voor 5- en 6-jarigen in Kronberg

Gisteren was één van de kwalificatiewedstrijden voor 5- en 6-jarigen voor de Bundeschampionate bij het Schafhof's Dressuurfestival 2021. De paarden werden gescoord op hun gangen, gehoorzaamheid en de algemene indruk. Alle paarden met een eindscore van een 8 en hoger mogen starten in de finale van de Bundeschampionate. De finale is van 11 augustus 2021 tot 15 augustus 2021.

Dorothee Schneider begeleidde Borghese MT naar de hoogste score in de 5-jarigenrubriek. De Westfälische Baccardi-nakomeling kreeg een 9 op zijn galop en een 8,5 voor de draf, gehoorzaamheid en algemene indruk. Voor zijn stap kreeg hij 7,5 punten, waardoor hij een eindscore van 8,4 ontving.

5-jarigen

Ricarda Mombach verscheen in de ring met de Westfälische Diamantinos (v. Dankeschön). De vos behaalde een 8,3 gemiddeld. Met 0,1 punt lager greep Lana Raumanns met de zwarte merrie Schwarze Prinzessin (v. Negro) de derde plaats. Matthias Alexander Rath pakte de vierde plaats met de Oldenburger Tremendous (v. Totilas). Zij behaalden een 8, waardoor ook deze combinatie zich kwalificeerde voor de finale van de Bundeschampionate.

6-jarigen

Met drie 9’s (stap, draf en algemene indruk) behaalde de 6-jarige Dark Hill (v. Damon Hill) de hoogste score van de kwalificatiewedstrijd. Carina Scholz kreeg met de Hannoveraan een 8,8. Benjamin Werndl eindigde op de tweede plaats met de Trakehner Dallenio (v. Millennium). De merrie scoorde op bijna alles een 8,5. Alleen voor de draf kreeg het paard een 7,5, waardoor de eindscore een 8,3 werd. Simone Pearce behaalde met de goedgekeurde hengst Diamond First (v. Diamond Hit) een 8,2. De Oldenburger kreeg een 9 voor zijn stap en draf en een 8,5 voor zijn galop.

Bekijk hier de uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook