Ga naar hoofdinhoud

Maracaná verovert ticket voor Bundeschampionate

Lena Waldmann en Maracaná. Foto: Equitaris/Wegener

Op de kwalificatie in Verden werden afgelopen woensdag drie tickets voor de Bundeschampionate uitgedeeld. De veelbesproken Maracaná (Millennium x Lord Loxley I) liep onder Lena Waldmann naar gemiddeld een 8,3 en eindigde daarmee op de tweede plaats in de rubriek voor vijfjarigen.

Maracaná, die op 2,5-jarige leeftijd op de Westfaalse Hengstenkeuring voor 700.000 euro werd aangeschaft door Gestüt Bonhomme, won in 2019 de sporttest. In mei won de grote Millennium-zoon een A-rubriek en eerder deze maand won hij nogmaals.

Achten en 8,5-en

Op de kwalificatie in Verden kreeg Maracaná achten voor de stap en Durchlässigkeit en 8,5-en voor de draf, galop en totaalindruk. Met gemiddeld een 8,3 hoefde hij alleen Fernando Parrado (Fürst Belissaro x Del Piero) onder Anne Koch voor te laten gaan.

Birmingham aan kop

Bij de zesjarigen kon er maar één ticket voor Warendorf worden uitgedeeld. Birmingham (Bretton Woods x Fürst Piccolo) kreeg onder het zadel van Janina Tietze een negen voor de draf en verder alleen maar 8,5-en, wat hem op gemiddeld 8,6 bracht.

Uitslag vijfjarigen.
Uitslag zesjarigen.

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook