Ga naar hoofdinhoud

Paul Schockemöhle scoort bij zesjarige springpaarden op Bundeschampionate

Paul Schockemöhle heeft de eerste prijzen al binnen op de Bundeschampionate. De fokker die dit jaar op de Wereldkampioenschappen in Herning maar liefst dertien paarden uit zijn Lewitz-fokkerij zag springen is ook in Warendorf goed vertegenwoordigd. En ook in de top goed vertegenwoordigd: in de tweede afdeling van de eerste proef voor zesjarige springpaarden stonden twee Lewitz-paarden op 1 en 2.

Katrin Eckermann stuurde Qualtissima PS (v. Qualdandro) naar een 9,2 goed voor de winst in de tweede afdeling en Patrick Stühlmeyer Chacoolou PS (v. Chacoon Blue) naar een 9 (2e plaats). Een derde PS-paard kwam ook bij die 9 in de buurt: Crazy Guapo PS (v. Casallco) kwam op een 8,9 (en een 2e plaats) onder Laura Strehmel.

De eerste afdeling werd gewonnen door Schockemöhle-stalruiter Eiken Sato met Corolando (v. Cornet Obolensky), die de hoogste dagscore (9,3) kreeg.

Nog twee zesjarige springpaard werd met een 9 of hoger beoordeeld door de jury op de Bundeschampionate: de Holsteiner Tiepolo (v. Toulon) kreeg een 9 rond onder Hannes Ahlmann en de Holsteiner Viva las Vegas W (v. Vagabond de la Pomme) kwam op een 9,1. Daarmee won hij de derde afdeling onder Sophie Hinners.

Volledige uitslag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook