Ga naar hoofdinhoud

Secret domineert kampioenschap vierjarige hengsten: San to Alati kampioen, Segantini reservekampioen

San To Alati (v. Secret) met Mareike Mimberg Foto: Sabine Wegener/Equitaris www.equitaris.de

In de kwalificatieproef voor vierjarige hengsten op de Bundeschampionate in Warendorf werd de vierjarige My Milano (v. Millennium) voor San to Alati (v. Secret) gezet en daar waren lang niet alle toeschouwers het mee eens. In de finale haalde San to Alati het alsnog. Hij is de nieuwe Bundeskampioen, My Milano zakte terug naar een gedeelde derde plaats.

Secret laat dit jaar van zich horen met vierjarigen. Dat is ook niet zo gek omdat er in 2018 een enorm aantal Secrets werd geboren. In de Pavo Cup waren de paarden uit de eerste jaargang van de internethit al goed vertegenwoordigd (en leverde Secret met Nashville de Pavo kampioen) en dat geldt nu ook op de Bundeschampionate in Warendorf.

Nadat Secret bij de vierjarige merries en ruinen al de reservekampioen leverde, is de Bundeskampioen van 2020 (zesjarigen) nu ook vader van een Bundeskampioen. De onlangs door Bernadette Brune aangeschafte San To Alati won de finale bij de vierjarige hengsten met een 9,3 gemiddeld. Hij scoorde uitsluitend 9’s: een 9 voor de stap, een 9,5 voor de draf, galop en de rittigkeit en een 9 voor de bouw.

Ook reservekampioen van Secret

En dat is nog niet alles: Secret levert bij de vierjarige hengsten ook de reservekampioen met Segantini. De hengst kwam onder Jessica Lynn Thomas gemiddeld uit op een 9,2. Hij kreeg een 10: voor de rittigkeit.

My Milano moest zijn derde plaats delen met Rocketeer, beide hengsten kwamen uit op een 8,5 gemiddeld.

Uitslag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook