Canada presenteert plan Wereldruiterspelen 2018 aan FEI - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Canada presenteert plan Wereldruiterspelen 2018 aan FEI

Een uit Canada afkomstige delegatie presenteerde woensdag op het hoofdkantoor van de FEI in Lausanne een gedetailleerd plan voor de organisatie van de World Equestrian Games (WEG) van 2018. Het team onder leiding van Paul Côté probeert de Wereldruiterspelen naar het Canadese Bromont te halen. De FEI liet weten onder de indruk te zijn van het uitgewerkte plan.

In het plan is aandacht voor onder meer paardenwelzijn, anti-dopingbeleid, uitleg over de locaties, het financiële plan, samenwerking met andere partijen, risicomanagement en beveiliging, organisatie en de invloed van de organisatie van de WEG op de Canadese paardensport.

In 1976 vonden de Olympische Spelen plaats in Canada. De organisatie wil twee locaties van de Olympische Spelen gebruiken voor de Wereldruiterspelen. De openingsceremonie moet gaan plaatsvinden in het Montreal olympisch stadion en de wedstrijden in de zeven paardensportdisciplines in het Bromont Equestrian Park.

“We hebben een zeer constructieve en positieve bijeenkomst met de FEI gehad”, aldus Paul Côté. “We hebben er vertrouwen in dat wij de Wereldruiterspelen in 2018 gaan organiseren.” De FEI besluit begin juli 2013 definitief over de aanwijzing. Canada is op dit moment de enige kandidaat omdat andere landen al in een eerder stadium niet voldeden aan de eisen van de FEI.

Bron: Horses / FEI

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook