Ga naar hoofdinhoud

Challenge Cup week 9 Wellington naar Menezes en Quintol

Eduardo Menezes en H5 Quintol. Foto © Sportfot

De Braziliaan Eduardo Menezes won met zijn Olympiade-paard H5 Quintol (v. Quintender) de Challenge Cup in de negende week van het Winter Equestrian Festival in Wellington. "Ik ben blij met de overwinning", zei Menezes, "de dikke, zware parcoursen van Alan Wade passen mijn paard erg goed!" In de barrage versloeg de Braziliaan Kevin Babington en Jessica Springsteen met een halve seconde.

Het zware parcours van Alan Wade leverde toch zeven barragekandidaten op. Daarnaast waren er nog vijf combinaties foutloos, maar konden de optimale tijd niet halen. Verschillende topruiters kwamen met meer dan een balk over de finish.

Babington en Springsteen bijna gelijk

Eduardo Menezes ging als derde in de barrage van start. Voor hem hadden Jessica Springsteen op Fleur de l’Aube (v. Thunder van de Zuuthoeve) en Kevin Babington met Shorapur (v. Stakkato Gold) beiden een snelle tijd neergezet die erg dicht bij elkaar lag. Babington was op de meet met 37,10 seconden vijf honderdste sneller dan Springsteen (37,15 seconden).

Menezes halve seconde sneller

Menezes stuurde vervolgens zijn vlugge Quintol in 36,66 seconden over de finish en verwees Babington en Springsteen naar de tweede en derde plek. De ruiters na Menezes konden daar geen verandering meer in aanbrengen.

‘Hij kan echt hard gaan’

“Hij heeft een enorme galopsprong,” vertelde Menezes over zijn paard. “In de loop van de jaren heeft hij geleerd om in de wendingen sneller te worden. Als ik een of twee kan wenden en kan gas geven, dan gaat hij echt hard.” De Braziliaan heeft de veertienjarige zoon van Quintender nu ongeveer acht jaar onder het zadel met als een van de hoogtepunten de vijfde plaats met het team op de Olympische Spelen in Rio.

Foster vijfde met Brighton

De top vijf werd volgemaakt door Enrique Gonzalez met Chacna (v. Chacco-Blue) en Tiffany Foster met de KWPN’er Brighton (v. Contendro II).

Klik hier voor de uitslag.

Bron Persbericht

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook