Ga naar hoofdinhoud

Annabella Pidgley zegeviert in Young Riders-rubriek op CHIO Aken

Annabella Pidgley met Espe. Foto: CHIO Aachen/Jasmin Metzner

Vrijwel iedereen weet dat Annabella Pidgley, met onder meer Gio (v. Apache) en Vamos Amigos (v. Vitalis), over een stal vol toppaarden beschikt. Toch moet je er maar aan staan en Pidgley bewijst keer op keer dat ze kan presteren onder druk. Ook in negenjarige Espe (v. Escolar) heeft de 18-jarige amazone een heel fijn paard en dat bleek vandaag maar weer eens. In de Young Riders-rubriek op het CHIO Aken was de amazone een maatje te groot voor de concurrentie en wist met overmacht te winnen.

Terwijl Annabella Pidgley met Vamos Amigos deel uitmaakt van het Britse Nations Cup-team rijdt ze Espe in de jeugdrubrieken. Vorig jaar reden ze mee op het EK Junioren en wonnen ze zowel individueel als met het team brons. Vandaag startte Pidgley de merrie in de Young Riders-rubriek en met 74.441% wist ze de wedstrijd met overmacht te winnen.

Top drie

Hedda Thunberg reed vorig jaar al mee op het EK voor Young Riders en won daar met het Zweedse team brons. Vandaag moest de amazone genoegen nemen met de tweede plaats. Ze reed haar Europese troef Diva (v. Richfield) naar 71.059%. Nipt daarachter volgde Erin Nichols op plaats drie. Voor de 19-jarige Amerikaanse Nichols was het pas haar tweede wedstrijd op Europese bodem. De juryleden zien haar graag want met 71.029% werd ze met haar Johnson-zoon Elian Royale nipt derde.

Robin Heiden kwam voor Nederland de ring binnen gereden en eindigde ook in de top tien. De amazone kreeg voor haar proef met Gasmonkey (v. Tuschinski) precies 70% en dat leverde haar een negende plaats op. Morgen staat de kür op muziek op het programma.

Uitslag

Bron: CHIO Aken/ Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.