Ga naar hoofdinhoud

Charlotte Dujardin komt naar het hol van de leeuw

Charlotte Dujardin met Erlentanz. Foto: Daydream Equine Art/Rose Lewis

De Britse topdressuurruiters worden vaak wat scheef aangekeken omdat ze in aanloop naar grote kampioenschappen vaak alleen op internationale wedstrijden in eigen land voor de dag komen. Dit jaar pakt Charlotte Dujardin het anders aan: Dujardin komt naar het hol van de leeuw, Aken. Niet met WK-merrie Mount St John Freestyle, maar wel met 'leenpaard' Erlentanz (v. Latimer), die onlangs in Bolesworth 88,5% kreeg in de kür van een Brits jurylid.

Vijf jaar geleden was Dujardin voor het laatst in Aken, toen nog met Valegro. Nu is het al een tijdje geleden dat Dujardin buiten de eigen landsgrenzen op concours ging, vorig jaar de Wereldruiterspelen in Tryon was de laatste keer. Erlentanz liep met Dujardin nog nooit buiten Groot-Britannië. Nu maakt Dujardin in Aken deel uit van het Britse team in de landenwedstrijd.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook