Ga naar hoofdinhoud

CHIO Aken: TeamNL pakt leiding na eerste onderdeel vierspan, Chester Weber verrassend aan de leiding

IJsbrand Chardon, hier in Aken. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Niet topfavorieten Boyd Exell, IJsbrand Chardon of Bram Chardon maar de Amerikaans kampioen Chester Weber gaat aan de leiding in het vierspan-klassement op CHIO Aken. De juryleden waren niet geheel eensgezind maar uiteindelijk eindigde Weber met een dressuurscore van 38.85 nipt bovenaan. In het landenklassement gaat Nederland, mede dankzij de goede scores van de familie Chardon, wel aan de leiding.

Boyd Exell kwam sinds januari 2010 maar liefst 188 keer aan start en wist 140 (!) keer te winnen. Na het eerste onderdeel staat de Australische topmenner op de tweede plaats met 38.92 strafpunten. De familie Chardon volgt op de derde en vierde plaats. IJsbrand Chardon trok aan het langste eind en staat met 42.38 strafpunten derde. Bram Chardon volgt met 48.38 strafpunten op plaats vier.

Landenwedstrijd

In de landenwedstrijd gaat Nederland wél aan de leiding. De scores van de familie Chardon en de score van Koos de Ronde (52.97, individueel tiende) brengen het totaal voor de menners van TeamNL op 90.760. Australië volgt met een totaal van 92.960 op een tweede plaats en Duitsland staat met 101.020 op plaats drie. Morgen gaat de wedstrijd verder en begint om 10.00 uur de altijd spectaculaire marathon.

Individuele uitslag

Teamuitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.