Ga naar hoofdinhoud

Frank Kemperman in De Telegraaf: ‘Gelukkig kunnen we een klapje aan’

De grootste sportevenementen van Europa die van de kalender verdwenen wegens de gevolgen van de coronacrisis blijven vermoedelijk wel bestaan. Dat zegt Frank Kemperman, sportdirecteur van CHIO Aken in De Telegraaf. "Maar het moet natuurlijk niet veel vaker voorkomen."

Frank Kemperman werkt bij één van Duitslands grootste sportevenementen in uitgerekend één van de zwaarst getroffen gebieden van het land, Noordrijn-Westfalen. Het verging hem als zovelen. “Zoals eigenlijk iedereen reageerden wij aanvankelijk ook met: geen paniek, het valt allemaal wel mee”, blikt Kemperman terug. “Zoals in Italië? Nee, dat gebeurt hier niet.”

Ineens schrikken

“Dan ga je het ineens merken. Mensen die je kent, die bedrijven hebben, betrokken zijn, worden ziek. Dan is het ineens schrikken. Dan zie je dat het niet meer is te houden. Als evenement is het dan vooral van belang de schade beperkt te houden. Twee weken geleden hebben we definitief gezegd, het gaat voorlopig niet door. Achter de schermen waren we daar met alle partijen al langer mee bezig”, vervolgt Kemperman.

Overleven

Vervolgens treedt voor toernooien van het grootste kaliber een mechanisme in werking. Kemperman: “Of we ’too big to fall’ zijn durf ik niet te zeggen. We hebben dertig, veertig mensen in vaste dienst. Maar gelukkig zijn we gezond en kunnen we een klapje aan. Verder ben je afhankelijk van anderen. Hoe reageren sponsoren, wat doen al die mensen die al kaarten hebben gekocht. Iedereen wil helpen is onze ervaring. De topevenementen overleven daarom vermoedelijk wel.”

Beste scenario

Kemperman hoopt met Aken dit jaar naar een later tijdstip te kunnen uitwijken. “Het is het beste scenario. Voor onze sponsoren, voor de toeschouwers en deelnemers, maar ook de hotels en de leveranciers in de buurt kunnen dan nog wat geld verdienen. We kijken nu naar de kalender of het gaat lukken.”

Bron: De Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook