Ga naar hoofdinhoud

Houtzager, Greve, Vleut jr en Vrieling in Aken-team

Jur Vrieling met Glasgow van het Merelnest. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het CHIO Aken staat bij de ruiters van TeamNL rood omcirkeld in de agenda, dit jaar van 16 tot en met 21 juli. De Landenwedstrijd van het CHIO Aken telt voor de springruiters van TeamNL niet mee voor de Longines FEI Nations Cup serie. Maar de wedstrijd uit de Rolex reeks op donderdagavond 18 juli onder kunstlicht staat zo hoog aangeschreven dat bondscoach Rob Ehrens met een heel sterk team naar de Duitse stad afreist: Marc Houtzager met Sterrehof's Calimero, Willem Greve met Zypria S, Maikel van der Vleuten met Dana Blue en Jur Vrieling met VDL Glasgow van 't Merelsnest. 

Die vier ruiters die de kleuren van Oranje vertegenwoordigen zijn dezelfde die bij het CHIO Geesteren tweede werden.Dit keer gaat Doron Kuipers mee als reserve. De resultaten in Aken zullen voor Ehrens zeker meewegen bij zijn beslissing over wie hij selecteert voor de Europese kampioenschappen in augustus in Rotterdam.
De keus van Ehrens is gevallen op:

– Marc Houtzager (Rouveen) – Sterrehof’s Calimero (v.Quidam de Revel)
– Willem Greve (Markelo) – Zypria S (v.Canturo)
– Maikel van der Vleuten (Someren) – Dana Blue (v.Mr Blue)
– Jur Vrieling (Holwierde) – VDL Glasgow vh Merelsnest (v.Nabab de Reve)
– Doron Kuipers (Mijnsheerenland) – Charley (v.Calido) (reserve)

Bron: KNHS

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook