Ga naar hoofdinhoud

Luister terug: de bewondering van Carsten Sostmeier voor Dinja van Liere en Hermès

Dinja van Liere met Hermès (v. Easy Game) Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De bekende Duitse paardensportcommentator Carsten Sostmeier stak zijn bewondering voor Dinja van Liere en Hermès in Aken niet onder stoelen of banken afgelopen zondag op WDR. "Dit was gewoon klasse. Dit jonge paard dat al met zoveel zelfhouding loopt, zo licht in de aanleuning is, een fenomenale piaffe-passage laat zien en steeds wacht op de volgende aanwijzing. De amazone die zo mooi zit, zo'n lichte verbinding met de mond heeft, vooral opvalt met de mooie voering van stangteugel. Dit was gewoon heel goed paardrijden", waren een paar van de woorden van Sostmeier.

“Deze amazone heeft Fingerspitzengefühl. We kunnen steeds weer komen met onze kritiek op het Nederlandse paardrijden, maar bij Dinja van Liere is daar in de verste verte geen aanleiding toe”, aldus Sostmeier op de Duitse televisie.

De gehele kür van Aken, plus de lovende woorden van Sostmeier, is terug te kijken (en luisteren) online (ook in Nederland). De rit van Dinja begint op 1.02.00 uur. Ook de kür van Denise Nekeman is terug te kijken (vanaf 30.30 min.). Nicole Uphoff bespreekt haar kür vervolgens ook nog (51.20 min.).

Kijk de kür hier terug

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

2 reacties op “Luister terug: de bewondering van Carsten Sostmeier voor Dinja van Liere en Hermès

  • MJ Kochx

    Und so ist’s … Als de Duitsers complimenten gaan uitdelen en je in het hol van de leeuw de GP kunt winnen en 2e wordt in de Kür, heb je ’t HEEL GOED gedaan.

  • Hazlinzky

    Nieuwe standaard voor het Nederlandse rijden. Chapeau!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook