Ga naar hoofdinhoud

Tiende 90+ score op rij voor Von Bredow en Dalera, Skodborg tweede en Dujardin derde

Jessica von Bredow-Werndl met TSF Dalera BB Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Dalera's rechterachterbeen kwam weliswaar wéér omhoog bij de eerste groet, maar verder liep de zestienjarige merrie onder Jessica von Bredow-Werndl haar beste proef van het weekend in de kür op CHIO Aken. Die proef werd door de jury, in absolute feeststemming vandaag, met 90,82% beloond – de tiende 90+score op rij voor het duo. Nanna Skodborg Merrald klom in Aken elke dag een plaatsje omhoog met Blue Hors Zepter: vierde in Grand Prix, derde in Spécial en tweede in kür (88,73%) en Charlotte Dujardin kwam met Imhotep op 88,415%. Lynne Maas reed weer een PR met Electra en kwam in de buurt van de 80 met 79,53% en Dinja van Liere deed daar met Hartsuijker niet veel voor onder (78,48%).

In Aken wordt de paardensport gevierd. Niet alleen door het publiek, maar vandaag ook door de jury. Eddy de Wolff van Westerrode, Isobel Wessels, Ulrike Nivelle, Raphaël Saleh en Kurt Christensen maakten er een feestje van in de ‘Deutsche Bank-Preis’, de 5* kür in Aken. Tien combinaties in de kür gingen over de 81%, zeven daarvan over de 84% en vier over de 87%. Bij de één of andere combinatie waren er wel wat vraagtekens te zetten bij die punten en het publiek lag met de Spectator Judging App steevast een paar procent onder de jury en aan de andere kant: het niveau lag ook op kampioenschapsniveau.

Beste proef van het weekend

Na twee mindere proeven (vooral de Spécial) liep de zestienjarige TSF Dalera BB met 90,82% terecht naar de winst in de Deutsche Bank Preis. En daarmee is er weer een belangrijke zege (en een plaatsje op de Akense muur) op het al uitpuilende palmares van Dalera en Jessica von Bredow-Werndl. Afgezien van het halthouden liep Dalera weer als vanouds (en misschien wel een beetje beter, zeker in stap). Von Bredow-Werndl kon haar tranen na afloop niet in bedwang houden. “Als ik alles goed doe, doet ze het gewoon voor me. Dat blijft met ontroeren.”

Nanna Skodborg, Charlotte Dujardin en Charlotte Fry

Nanna Skodborg Merrald ging vandaag in de kür voor het eerst over Charlotte Dujardin op CHIO Aken. De Deense, die samen met Charlotte Fry de amazone is met de meeste (goed scorende) Grand Prix-paarden in de internationale sport, reed weer naar een PR in Aken: 88,73%, waarbij er zeker nog lucht naar boven is.

En dat geldt ook zeker voor Charlotte Dujardins Imhotep (v. Everdale), die op Valegro’s oude kür liep. Hij kwam op 88,415%. Met Skodborg en Dujardin zal Von Bredow rekening moeten houden op de komende kampioenschappen.

En Von Bredow moet nog meer oppassen voor Charlotte Fry (met Glamourdale). Met Everdale (v. Lord Leatherdale) reed Fry in Aken weer naar een nieuw record (87,515%) en dat met een paar oneffenheden in de proef (lichte achterwaartstendens in de eerste twee piaffes en een storing bij de overgang vanuit de galop naar piaffe voor de slotlijn).

Top-10

De top-5 werd compleet gemaakt door publiekslieveling Isabell Werth, die met 84,84% wel heel dikke punten kreeg met Quantaz. Zesde werd Frederic Wandres met Bluetooth OLD, zevende Therese Nilshagen met Dante Weltino OLD (die misschien wel zijn beste proeven ooit in Aken liep op 16-jarige leeftijd!!), gevolgd door Carina Cassøe Krüth, Andreas Helgstrand en Patrik Kittel.

Lynne Maas weer naar PR

Lynne Maas reed voor de derde keer op rij een PR in Aken. Electra (v. Jazz) had in de kür de turboknop aan, maar het gebrek aan rust (onder andere twee keer niet stilstaan) werd niet echt hard aangerekend (79,53%). Dinja van Liere zat daar met Hartsuijker (v. Johnson) met 78,48% niet ver onder en Thamar Zweistra liep met Hexagon’s Ich Weiss tegen een paar kleine foutjes aan, maar scoorde alsnog 77,07%.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.