Ga naar hoofdinhoud

Boyd Exell superieur in spectaculaire vierspan demonstratiewedstrijd

Foto: CHIO Rotterdam/Rachelle de Leeuw

De beste vierspanrijders van de wereld gingen na afloop van de Longines FEI Nations Cup op het CHIO Rotterdam met elkaar de strijd aan in een demonstratiewedstrijd. Na een spectaculaire winning round waarbij het publiek uitzinnig werd, bleek regerend wereldkampioen Boyd Exell uit Australië superieur. Tweede werd Europees kampioen Bram Chardon en de Amerikaan Chester Weber werd derde.

Met Boyd, Bram, Chester, Koos de Ronde, Glenn Geerts en Peter de Ronde legden de beste vierspanrijders van de wereld gisteren een parcours met marathonhindernissen en kegeltjes af, zoals bij de Wereldbekerwedstrijden in het indoorseizoen. Het was een spektakel waarbij het publiek enorm meeleefde.

Publiek vond het geweldig

Initiatiefnemer Koos de Ronde: “Wij wilden onze mooie sport graag aan de bezoekers van het CHIO Rotterdam laten zien en aan de aanmoedigingen van het publiek te horen vonden ze het geweldig!” De vierspanrubriek werd mogelijk gemaakt door de Vrienden van het CHIO, die onlangs nog een bezoek brachten aan vierspanrijder Bram Chardon.

Video: Equestrian Communication

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron CHIO Rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.