Ga naar hoofdinhoud

Van Silfhout over Grand Prix Nations Cup Rotterdam: ‘Een debacle’

Emmelie Scholtens met Indian Rock Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het Nederlandse dressuurteam kwam vandaag in de Nations Cup van Rotterdam niet verder dan de zesde plaats en is zelfs uitgeschakeld na de Grand Prix (lees hier meer). Frankrijk, Duitsland, Zweden, Groot-Brittannië en België gingen over TeamNL. Bondscoach Alex van Silfhout steekt zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken “Een debacle, het zat allemaal niet mee", vertelt hij aan CHIO Rotterdam.

“Emmelie heeft natuurlijk goed gereden en met de 69,5% van Diederik kunnen we leven. Marlies en Go Legend zijn altijd zo stabiel, dus ik weet niet wat er vandaag gebeurd is. Hans Peter was met Invictus vooraf een klein risico. Dit paard heeft nog wel eens last van spanning, maar de laatste wedstrijden ging dit steeds beter en de warming-up verliep ook heel goed. In de test ging het helaas mis. Die dingen kunnen gebeuren in de sport, maar het is natuurlijk wel een vreselijke tegenvaller. Helemaal als je voor eigen publiek rijdt.” 

Nederland uitgeschakeld

Doordat twee combinaties in het team (Marlies van Baalen en Hans Peter Minderhoud) niet over de 65% kwamen in de Grand Prix, is Nederland nu al uitgeschakeld in Rotterdam. Lees hier meer:

‘Drie a vier weken aan het rijden’

Emmelie Scholtens vormde het lichtpunt door bij haar comeback naar de derde plaats en 72,478% te rijden met Indian Rock, iets hoger dan de score op zijn laatste wedstrijd (Wereldbekeretappe Stuttgart november). Scholtens vertelt aan CHIO Rotterdam te hebben genoten van haar rit: “Ik ben zo’n drie à vier weken terug weer begonnen met rijden. Alleen Indian Rock, dus ik heb nog niet veel uren in het zadel gemaakt. Ik wilde heel graag in Rotterdam rijden, maar het was niet zeker of het zou lukken. Het is een lastige blessure die nog heel veel tijd gaat vergen om volledig te herstellen. Maar ik dacht wel: als ik thuis kan rijden, kan ik ook op wedstrijd! Het was nog niet perfect, maar ik ben blij om terug in de ring te zijn.”

Tussenstand Nations Cup
Uitslag Grand Prix

Bron: CHIO Rotterdam

Eén reactie op “Van Silfhout over Grand Prix Nations Cup Rotterdam: ‘Een debacle’

  • Nicole

    Als zo’n paard als Invictus niet stabiel is laat je die niet in een landenwedstrijd lopen waar anderen afhankelijk zijn van de resultaten. Je laat zo’n combinatie eerst individueel deelnemen aan wedstrijden tot ze stabiel genoeg zijn zodat er GEEN risico meer is. Dit is een schande dat een bondscoach die zo ervaren is dit laat gebeuren. Tijd om de persoon te vervangen. Als je niet meer scherp bent in je werkt dan moet je iets anders gaan doen.

    Marlies van Baalen tja, waarom dat dit nou hier gebeurd er zal wel een reden voor zijn maar als je toch al zoveel Grand Prix gereden hebt dan mag dit echt niet gebeuren. 65% is zwaar onder de maat. Als het nu nog net 66 of 67 was geweest was het ook niet de beste proef geweest maar dan had je nog wel de eer van het land kunnen redden. Dit kan en mag gewoon niet gebeuren met zoveel ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.