Ga naar hoofdinhoud

Maikel van der Vleuten en Dana Blue oppermachtig in Grote Prijs van Geesteren

Maikel van der Vleuten met Dana Blue (v.Mr. Blue) Foto: Daniëlle Smits / www.arnd.nl

Maikel van der Vleuten was vrijdagavond niet te kloppen met Dana Blue (v. Mr Blue) in de Longines Grand Prix van Geesteren. Het duo zette een razendsnelle foutloze rit neer in de barrage van de 5*-rubriek over 1,60m en daar kon zelfs de regerend wereldkampioene niet meer aan tippen. 

Er stond  een pittig basisparcours en het lukte slechts acht combinaties om zich te plaatsen voor de barrage. Bij deze acht zaten drie ruiters uit Nederland.

Foutloze barrage

Doron Kuipers mocht als eerste aantreden voor de barrage met Charley (v. Calido I), maar het duo kreeg vier strafpunten. Kevin Jochems zette vervolgens wel een foutloze rit neer met Cristello (v. Numero Uno) en nam daarmee de leiding. Dat duurde niet lang, want Maikel van der Vleuten zette als vijfde starter met Dana Blue een hele snelle foutloze ronde neer. Hij dook bijna twee seconden onder de tijd van Jochems en nam daarmee de leiding over van zijn landgenoot.

Simone Blum

Regerend wereldkampioenen Simone Blum en DSP Alice (v. Askari) mochten als voorlaatste de ring in en maakten het nog spannend. Uiteindelijk was de Duitse amazone toch niet snel genoeg om Van der Vleuten van de overwinning te kunnen houden en eindigden ze op de tweede plaats.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook