Ga naar hoofdinhoud

Daniel Bluman ‘toevallig’ in 5* GP Wellington en pakt zege

Daniel Bluman en Ladriano Z. Foto © Sportfot

Daniel Bluman zou met zijn paarden naar Mexico en dan naar Europa reizen. Maar door quarantaine bepalingen ging dat niet door. De Israëlische ruiter wijzigde zijn plannen en kon deze week in Wellington aan de start komen. Dat pakte succesvol uit voor Bluman want hij was in de barrage van de 5* Grand Prix gisteravond iedereen te snel af met zijn WK-paard Ladriano Z (v. Lawito). Achter Bluman werd Karen Polle met Sari (v. Ninio de Ro) tweede op slechts een tiende achterstand.

De vijf barragekandidaten maakten er een echte strijd van, ze klokten allemaal een tijd die in de 37 seconden lag. Alex Granato en Lorenzo de Luca maakten beiden een springfout en eindigden met hun paarden Carlchen W (v. Chacco-Blue) en Ensor de Litrange LXII (v. Nabab de Reve) op de vierde en vijfde plaats.

Polle nipt sneller dan Madden

Karen Polle die als tweede in de barrage kwam was snel met de Franse merrie Sari. De Japanse kwam in 37,58 seconden over de meet. Beezie Madden die met de hengst Breitling LS na Polle in de ring kwam, ging er vol voor. Met enig geluk hield Madden op de zoon van Quintero alle balken in de lepels, maar kwam twee tiende (37,77) te kort om Polle voorbij te gaan.

‘Hij voelde spectaculair’

Als laatste kwam Bluman in de ring met de elfjarige Ladriano. De zoon van Lawito galoppeerde groot en Bluman kon kort met hem wenden. Hij finishte in 37,41 seconden en dook zo een tiende onder de tijd van Polle. “Hij voelde vandaag spectaculair”, reageerde Bluman na afloop. Ik kon Beezie en Karen zien rijden en ik had een soort van plan gemaakt. Als ik het paard alle kansen zou geven, was er een mogelijkheid om te winnen. Alles lukte!”

Klik hier voor de uitslag.

Bron Persbericht

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook