Ga naar hoofdinhoud

Derde zege voor Van der Vleuten, tweede met Dana Blue

Maikel van der Vleuten, hier met Dana Blue Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op weergaloze wijze snelde Maikel van der Vleuten met de schimmelmerrie Dana Blue gisteravond naar hun tweede zege op de Dutch Masters. Voor Van der Vleuten al de derde overwinning in de Brabanthallen in Den Bosch. In de kwalificatie voor de Grand Prix bleef hij Christian Ahlmann met de Belgische hengst Dominator 2000 Z nipt voor. Niels Bruynseels werd derde met Utamaro d Ecaussines.

Twaalf combinaties vertrokken in de barrage van de 1,55m-kwalificatieproef voor de Grand Prix van zondagmiddag. Willem Greve had net als de Belgen Olivier Philippaerts en Pieter Clemens besloten om hun paarden na de foutloze basisomloop aan de kant te houden.

Van Asten door balk achtste

Als tweede in de barrage zette de in vorm zijnde Leopold van Asten een snelle tijd van 37,81 seconden op het scorebord. Maar helaas kreeg hij een balk met VDL Groep Beauty (v. For Pleasure) wat het paar op de uiteindelijk achtste plaats deed belandden.

Kuipers zesde

Na Leopold van Asten bleven Doron Kuipers met Charley (v. Calido I), Alberto Zorzi op Dakota 390 (v. Diarado), Kevin Staut met Calevo 2 (v. Casall) en Niels Bruynseels met Utamaro d Ecaussines (v. Diamant de Semilly) foutloos. Bruynseels was hiervan de snelste met zijn tijd van 41,11 seconden. Kuipers was de langzaamste van het stel met 42,01 seconden, wat hem de zesde plek opleverde.

Van der Vleuten snelt naar zijn derde zege in Den Bosch

Tegen Maikel van der Vleuten en zijn elfjarige Dana Blue was echter geen kruid gewassen. Vrijdag pakte hij al de overwinning voor ‘zijn’ Brabantse publiek met de super snelle dochter van Mr. Blue in de Gemeente ’s Hertogenbosch prijs. Gisteravond reed Van der Vleuten een weergaloze barrage en zette de tijd scherp op 37,25 seconden. Na hem moesten nog de topruiters Christian Ahlmann, Simon Delestre en Harrie Smolders nog komen.

Ahlmann op drie tiende

Ahlmann maakte het heel spannend door met de talentvolle hengst Dominator 2000 Z (v. Diamant de Semilly) foutloos, op drie tiende achter Van der Vleuten te finishen. Met de 37,59 seconden eiste de Duitser de tweede plek op.

Delestre snelste maar met balk

Simon Delestre dook met de Chacco-Blue-zoon Chadino onder de tijd van Van der Vleuten (37,11) maar kreeg een ongelukkige fout op de voorlaatste hindernis. De Fransman eindigde op de zevende plek. Ook Harrie Smolders kon de uitslag niet meer veranderen. Met Zinius (v. Nabab de Reve) kreeg hij halverwege de rit een balk en hij zakte naar de negende plaats in het klassement.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook