Ga naar hoofdinhoud

FEI, EEF en IJRC adviseren om wedstrijden te annuleren

Update
De European Equestrian Federation (EEF) en de International Jumping Riders Club (IJRC) roepen nationale organisaties op binnen en buiten Europese organisaties om alle wedstrijden per direct af te lassen. Ook de FEI volgt de adviezen van de WHO en adviseert met klem dat alle internationale wedstrijden de komende weken worden afgelast.

Het is een dringend advies naar aanleiding van de uitbraak het coronavirus. De EEF overweegt of het noodzakelijk is om alle paardensportwedstrijden in alle disciplines te annuleren tot eind april. De verantwoordelijk om wel of niet de wedstrijden te organiseren blijft wel bij de wedstrijdorganisaties zelf en het beleid dat wordt opgelegd door de overheid van de betreffende landen. De EEF gaat er van uit dat iedereen die betrokken is bij de paardenwereld zijn sociale verantwoordelijkheid neemt en het dringende advies van de EEF gaat opvolgen.

FEI

“Het Covid-19-coronavirus verspreidt zich snel en de sport wordt wereldwijd beïnvloed door de uitbraak. Wij als gemeenschap moeten ons steentje bijdragen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Hoe eerder dit lukt, hoe eerder we kunnen terugkeren naar het normale leven en normale sportevenementen. Dat is wat elke sport momenteel doet”, in haar statement. 

De FEI is bezig om na te gaan wat er zou kunnen worden gedaan om alternatieve data te vinden wedstrijden die in deze periode plaatsvinden.

Een zeer kleine troost voor de betrokken wedstrijden: voor de wedstrijden die vanwege Covid-19 moeten worden geannuleerd ziet de FEI af van de kalenderkosten.

Bron: Horses.nl/Worldofshowjumping / St. Georg.de 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook