Ga naar hoofdinhoud

EK pony’s uitgesteld door coronacrisis

Update
Micky Schelstraete met Elin's Noncisdador - Foto: Melanie Brevink

Door de coronacrisis zijn de Europese kampioenschappen voor ponyruiters uitgesteld. Het EK in de disciplines dressuur, springen en eventing zou in het Poolse Strzegom worden gehouden van 15-19 juli. Het organisatiecomité probeert met de FEI een nieuwe datum te vinden in de herfst, meldt Eurodressage op haar website.

Hoewel er nog geen officiële verklaring over het uitstel is geweest, op de FEI kalender is het EK voor pony’s gecanceld. Eurodressage deed navraag bij de organisatie in Strzegom die vertelden dat ze met de FEI zochten naar een nieuwe datum in september of oktober.

Na het uitstel van de Olympische Spelen tot volgend jaar, is het EK voor ponyruiters het tweede kampioenschap wat is geannuleerd. Andere kampioenschappen staan nog op de FEI kalender.

Update 15:03 uur

“In tegenstelling tot berichtgeving op een aantal websites, is er nog geen definitieve beslissing over het doorgaan dan we uitstellen van het EK voor de pony’s in Polen, dat in juli op de kalender staat. Op het moment worden verschillende scenario’s bekeken. Als er nieuws is, maken we dit bekend”, aldus Ruiters in Oranje.

Bron: Eurodressage/Ruiters in Oranje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook