Ga naar hoofdinhoud

Britse leidt bij pony-eventers, Nederland in middenmoot

Foto: Lonneke Ruesink

De Britse pony-amazone Daisy Bathe heeft momenteel de leiding op het Europees Kampioenschap Eventing voor pony's in Strzegom. De Nederlander Daniel Haver, die na de dressuur vijfde stond met Zeb, reed een foutloze cross. Met 14,4 tijdfouten in de cross staat hij nu 19e; het beste Nederlandse resultaat.

Met SF Detroit kreeg Daisy Bathe vandaag slechts twee tijdfoutjes in de cross. Dat was voldoende om van de derde plaats na de dressuur te stijgen naar de top van het klassement. Tweede staat nu de Franse amazone Lisa Gualtieri met O ma doue Kersidal, derde is de Italiaanse Camilla Luciani met Damelot Damgaard.

Sterre van Houte bezet met Fernhill First Lady nu de 20ste plaats, Michelle Swinkels en Snow staan op 22. Morgen is het afsluitende springparcours.

Klassement

Bron: Horses.nl

2 reacties op “Britse leidt bij pony-eventers, Nederland in middenmoot

  • Tina

    Lees je even in in de sport! Dan weet je dat dit echt een topprestatie is van Daniël haver om een foutloze cross met maar 14 strafpunten voor tijd te rijden. Gewoon beste Nederlander na de cross. Dat is een geweldige prestatie!!

  • Diane Stuart

    Super gereden door de Nederlanders. Drie combi’s die foutloos sprongen in een technisch moeilijke cross waar diverse deelnemers de finish niet eens bereikte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook