Ga naar hoofdinhoud

Charlotte Chalvignac uitgebeld in Grand Prix

Update
Charlotte Chalvignac met Lights of Londonderry. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Een onregelmatigheid in de tweede uitgestrekte draf zorgde ervoor dat Charlotte Chalvignac met Lights of Londonderry (Londonderry x Weltmeyer) werd uitgebeld in de landenwedstrijd op het EK Dressuur in Rotterdam. Een bittere pil voor het Franse team van bondscoach Jan Bemelmans, dat in Rotterdam hoopte een kwalificatie voor de Olympische Spelen in Tokio binnen te slepen.

“Lights of Londonderry heeft de veterinaire keuring gisteren zonder problemen doorstaan en is daar ook niet naar de holding box verwezen”, vertelt Chalvignac. “Bij het losrijden voor de proef voelde hij heel erg goed en mooi ontspannen. Ook in de 10 minuten-ring was het gevoel goed, maar na het halthouden aan het begin van de proef voelde hij net iets anders dan anders. In de eerste instantie ging in er van uit dat het te maken had met de atmosfeer, je weet nooit hoe paarden daar op reageren.”

Aantikken enige verklaring

Na de uitgestrekte draf klonk de bel van de jury. “In de eerste instantie hoorde ik de bel helemaal niet. Het is heel vervelend, maar het belangrijkste is dat mijn paard niet iets ernstigs heeft. Ik vermoed dat hij zich heeft aangetikt bij het wegdraven, dat is eigenlijk de enige mogelijke verklaring. Na afloop van de proef heeft de federale dierenarts hem gecontroleerd, maar later vandaag doen we nog een check en bij thuiskomst gaan we langs mijn eigen dierenarts. De Grand Prix wil ik sowieso nog zien, maar dan keren we weer huiswaarts.”

Team

De hoop van het Franse team is ondanks het uitvallen van Chalvignac nog niet verloren. Arnaud Serre zette als eerste starter een score van net geen 70% neer en morgen rijden er nog twee teamgenoten: Stephanie Brieussel en Morgan Barbançon. Dat maakt de teleurstelling voor Chalvignac, die in Rotterdam haar debuut in het seniorenteam maakte, niet minder. De amazone werd eerder dit jaar als Frans kampioene gehuldigd.

Bron: Horses.nl/L’Eperon

Eén reactie op “Charlotte Chalvignac uitgebeld in Grand Prix

  • Jan

    Beetje raar als je vertelt dat hij na het halthouden anders aanvoelde en dat je daarna denkt, dat het later bij het wegrijden in de uitgestrekte draf is gebeurt door aantikken.????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.