Ga naar hoofdinhoud

Daniel Haver op kop na eerste dag EK eventing pony’s

Na de eerste dag dressuur van het Europese kampioenschap eventing in Strzegom staat Daniel Haver met zijn pony Zeb fier op kop. De ruiter uit Lelystad kreeg 28,1 punten voor zijn proef wat 71,9 % betekent. Het Nederlandse team staat op de helft van het programma op de derde plaats. Vanmorgen wordt het tweede deel afgewerkt.

Daniel Haver reed een sterke dressuurproef met de twaalfjarige New Forest pony Zeb. Net als bij de ponydressuurruiters scherpte Haver ook zijn internationale pr aan en zette het op 28,1 minpunten. De tweede Nederlandse die gisteren aan de start kwam was Sterre van Houte met Ierse pony Fernhill First Lady. Zij kreeg 35,7 en staat hiermee op de voorlopige veertiende plek. Voor het team betekent dit de voorlopige derde positie in het landenklassement. Denemarken gaat aan de leiding, maar heeft nog maar één ruiter aan de start gehad.

Om 8 uur vanmorgen begint deel twee van de dressuur in Strzegom met Senna van Houte en Michelle Swinkels.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses.nl

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook