Ga naar hoofdinhoud

Annemijn Boogaard leidt tussenklassement individuele proef junioren

Annemijn Boogaard met Fullspeed TC. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Een beter Europees kampioenschap had debutante Annemijn Boogaard zich niet kunnen wensen. Met Fullspeed TC (Ziësto x Contango) behaalde de amazone 72,118% in de individuele proef en gaat daarmee - na dag één - aan de leiding in het tussenklassement. Eerder deed de amazone al goede zaken in de landenproef. Daar eindigde ze op plaats zeven en leverde daarmee een belangrijke bijdrage voor het teamzilver.

Met haar prachtige score van ruim 72% heeft Boogaard bijna een halve procent voorsprong op de nummer twee: de Deense Sofie K. Hansen met Dieu D’Amour (Dimaggio x Rotspon). Diens teamgenote Frederikke Gram Jacobsen zette met Ryvangs Zafina (Blue Hors Zack x Come Back II) eveneens een goede proef neer en volgt met 71,382% op plaats drie.

Nederlanders

Voor Nederland kwam in de eerste helft ook Pem Verbeek aan start. Met Fernando Torres (Florencio x Sandro Song) behaalde Verbeek exact 70,00%, wat haar in de tussenstand op een zesde plaats brengt. Zaterdag rijden teamgenoten Marten Luiten en Sanne van der Pols de individuele proef.

Uitslag.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook