Ga naar hoofdinhoud

EK ten einde voor Jasmien de Koeyer, Carlijn Huberts derde

Carlijn Huberts met Watoeshi. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Pech voor Nederlands reservekampioene Jasmien de Koeyer. In de landenproef van de U25 Grand Prix was de amazone met Esperanza (Desperados FRH x Krack C) onderweg naar een goed resultaat, maar raakte in de galoptour de weg kwijt en werd uitgesloten. Carlijn Huberts zette met Watoeshi (Rousseau x Lancet) een goede prestatie neer: zij neemt na dag een met 70,176% de derde plaats in.

Na de eerste dag gaat Duitsland ruimschoots aan de leiding in het tussenklassement. Raphael Netz stuurde Lacoste (Locksley II x Wolkenstein II) met 71,676% naar de eerste plaats. Teamgenote Ann-Kathrin Lindner volgt met Sunfire (San Amour I x Freudenfeuer) op plaats twee met 70,50%.

Toch is er voor Nederland nog steeds kans op goud. Denise Nekeman en Jeanine Nieuwenhuis komen donderdag aan start. Met daarbij de derde plaats van Huberts en de relatief kleine verschillen in de top drie is er nog van alles mogelijk.

Uitslag.

Bron: Horses.nl

Eén reactie op “EK ten einde voor Jasmien de Koeyer, Carlijn Huberts derde

  • Hans

    Per 1 januari 2016 voert de FEI een wijziging door in de proeven voor Young Riders, U25 en Senioren (LT, MT en ZT). Tijdens de General Assembly van de FEI waar over de voorgestelde wijzigingen werd besloten, had Nederland al aangegeven het niet eens te zijn met de regeling dat er 2% van het eindpercentage wordt afgetrokken bij een vergissing. Bij een tweede vergissing in de FEI-proeven geldt zelfs uitsluiting. De KNHS neemt deze regel niet over tijdens KNHS wedstrijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook