Ga naar hoofdinhoud

Jasmien de Koeyer uitgesloten na twee fouten: ‘Dit is de ergste nachtmerrie’

Exclusief
Jasmien de Koeyer met Esperanza. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Jasmien de Koeyer behoorde samen met haar expressief bewegende merrie Esperanza (Desperados FRH x Krack C) vooraf tot één van de kanshebbers op een medaille op het Europees kampioenschap U25, maar de amazone raakte in de landenproef de weg kwijt in de galoptour. Twee programmafouten zorgden ervoor dat de amazone werd uitgesloten. "We hadden, of hebben hopelijk nog, een redelijke kans op een medaille, maar ik heb echt het gevoel dat ik het voor het team verprutst heb", vertelt de duidelijk geëmotioneerde De Koeyer.

“We hadden alles tot in de puntjes voorbereid en alles klopte. Het is hier super georganiseerd, Monique heeft me nog geholpen en ik had met losrijden het gevoel dat dit helemaal goed moest komen”, blikt de amazone terug.

Fantastisch gevoel

“Tien minuten voor ik de baan in ging heb ik Esperanza nog wat scherper gemaakt en ik begon echt met een fantastisch gevoel aan mijn proef. Na een fijn draf- en stapgedeelte raakte ik in de galoptour de weg kwijt. Ik dacht op een gegeven moment dat ik me herpakt had, maar maakte nog een fout.”

Nachtmerrie

“Ik vind het vooral voor het team echt een nachtmerrie. Natuurlijk zou het ook jammer als het in de individuele proef was gebeurd, maar dit is verschrikkelijk, omdat ook het team ervan afhankelijk is. Esperanza kan ik niets kwalijk nemen, zij deed het fantastisch en ze was er helemaal voor me. Maar ik kon het niet waarmaken.”

Dankbaar

De amazone is heel dankbaar voor alle steun die ze na afloop kreeg. “Heel veel mensen hebben me getroost. Monique heeft van alles geprobeerd om me toch nog te laten starten. Ik wil haar dan ook heel graag bedanken voor alles wat ze voor met doet en heeft gedaan. Voor m’n ouders baal ik heel erg. Ze hebben er super veel tijd en energie in gestoken om dit haalbaar te maken.”

Toekomst

Tussen alle emoties door weet De Koeyer dat ze er sterker uitkomt. “Ik heb nog twee jaar U25 voor me en Esperanza is nog jong. Ze heeft nog veel meer in zich. We hebben al hele goede dingen laten zien, maar ik denk dat we dit maar snel achter ons moeten laten. De komende dagen ben ik er voor het team en ik hoop dat ze het heel goed doen!”

Bron: Horses.nl

10 reacties op “Jasmien de Koeyer uitgesloten na twee fouten: ‘Dit is de ergste nachtmerrie’

 • Hans Bergsma

  De koeyer verteld het verhaal niet compleet….
  Na 2 verkeerd gereden lijnen was ze de koers kwijt en groette zelf af!

 • Jenny Halsema

  Klopt! Pas na 3 fouten wordt je uitgebeld !

 • Fred Meijers

  De beste schippers staan duidelijk weer aan wal!

 • Kees Jansma

  In Oliva ek 2016 precies hetzelfde was ze ook de proef kwijt, met mondelinge hulp van omstanders de proef uitgereden toen.

 • Carlijn

  Nee hoor Hans en jenny, na 2 fouten moet je er internationaal mee stoppen. Ze moest dus van de jury stoppen en heeft niet zelf afgegroet!

 • C

  Nee hoor Hand en Jenny, internationaal word je na 2 fouten uitgebeld. Ze moest dus stoppen met haar proef van de jury.

 • Hans

  Per 1 januari 2016 voert de FEI een wijziging door in de proeven voor Young Riders, U25 en Senioren (LT, MT en ZT). Tijdens de General Assembly van de FEI waar over de voorgestelde wijzigingen werd besloten, had Nederland al aangegeven het niet eens te zijn met de regeling dat er 2% van het eindpercentage wordt afgetrokken bij een vergissing. Bij een tweede vergissing in de FEI-proeven geldt zelfs uitsluiting. De KNHS neemt deze regel niet over tijdens KNHS wedstrijden.

 • Hans

  @Bergsma @Halsema Misschien toch wat beter het huiswerk doen alvorens zaken in strijd met de werkelijkheid de wereld in te slingeren.
  @Jansma Makkelijk om als roeptoeter 2016 op te voeren. Als het al waar zou zijn, wat heeft het er dan mee te maken? Inderdaad niets. Mensen willen en wetens ineen kwaad daglicht stellen, niet meer en niet minder.

 • Hans

  Conform FEI dressuurreglement Art. 430.6.1 geldt voor Young Riders, Lichte, U25, Midden en Zware Tour het volgende: Eerste fout: 2% aftrek Tweede fout: eliminatie

 • Nick

  Serieus?? Dat je als volwassen mens zulke reactie plaatst! Hoe erg denken jullie dat Jasmien dit zelf vindt…! Zo onsportief en respectloos dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook