Ga naar hoofdinhoud

Marten Luiten wint zilver in juniorenkür

Marten Luiten met Fynona. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De zondagochtend is nog niet om en de Nederlandse dressuurjeugd heeft vanmorgen op het Europees Kampioenschap in San Giovanni al drie individuele medailles te pakken. Zilver en brons bij de young riders en zilver bij de junioren. Die zilveren medaille in de juniorenkür was prooi voor Marten Luiten met Fynona (v. Ampere), die gisteren ook al zilver pakte in de individuele proef. Luiten scoorde 77,99% en bleef daarmee nipt achter op de Duitse Jana Schrödter met Der Erbe (v. Dimaggio) die 78,44% in ontvangst mocht nemen.

Marten Luiten, één van de twee jongens die bij de junioren in de kür aan de start mochten komen, verdedigde de eer van de mannen met verve. Hij nestelde zich met een superkür tussen de sterke Duitse dames en scoorde bijna 78%. Bij het hoofd van de jury (bij C), Barbara Ardu, scoorde Luiten zelfs 79,825% (hoogste score van de dag) waarmee hij voor Schrödter stond.

Duitse dames

Achter Luiten twee Duitse dames: Valentina Pistner met Flamboyant OLD (v. Fidertanz) met 77,685% en Anna Middelberg met Blickfang HC (v. Belissimo M) met 76,85%. De vijfde plaats werd ingenomen door de Belgische Amber van den Steen met Fame (74,55%).

Annemijn Boogaard uitgesloten door bloedregel

Annemijn Boogaard werd gisteren nog vijfde bij haar EK-debuut in de individuele proef. Vandaag reed de amazone met Fullspeed TC (v. Ziesto) opnieuw een goede kür, maar bij de veterinaire controle na afloop werd er bloed waargenomen. Daardoor is Boogaard niet opgenomen in de uitslag van de kür.

Pem Verbeek elfde

De derde Nederlandse die aan de start mocht komen in de kür, Pem Verbeek, werd elfde. Met Fernando Torres scoorde zij 72,025%.

Uitslag

Bron: Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook