Ga naar hoofdinhoud

Duitsers winnen juniorenstrijd met overmacht

Anna Lena Schaaf. Foto: Jacquelien van Tartwijk

Het zat er al een beetje aan te komen de afgelopen dagen. Met alle vier de teamruiters in de top 10 won Duitsland met een ruime marge de landenstrijd op het EK eventing voor junioren in Maarsbergen. Ook individueel was er goud voor de oosterburen. Anna Lena Schaaf stond na de dressuur al bovenaan en gaf deze voorsprong niet meer uit handen.

Met Fairytale 39 (v. Fidertanz 2) kwam de Duitse na een foutloos afsluitend springparcours op slechts 24,1 strafpunten aan de eindstreep. Ann-Catrin Bierlein werd derde met Auf Geht’s Fraeulein Hummel (v. Avagon) en droeg dus ook flink bij aan de teamwinst.

Groot Brittanië tweede

De Britten scoorden zilver in de landenwedstrijd en de individuele strijd. Leilia Paske bleef met Billy Mcfee (v. Billy Mexico) foutloos in de cross en het springen en mocht twee zilveren medailles omhangen. Ook haar landgenote Georgia Bartlett deed het prima, zij reed naar de vierde plaats in het individuele klassement.

Nederland niet geklasseerd

De teamstrijd was voor Nederland gisteren al afgelopen, nadat twee teamleden in het zand beten tijdens de cross. Beau Posthumus was de beste thuisrijder met Smokie (v. A Quidam M). Het duo werd 21e in de individuele competitie.

Uitslag individueel junioren

Uitslag landenwedstrijd junioren

Bron: Horses.nl

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook