Ga naar hoofdinhoud

Eventing junioren vallen terug op EK

Anna Lena Schaaf. Foto: Jacquelien van Tartwijk

De cross in Maarsbergen was een kleine veldslag voor de Nederlandse eventing junioren. Elise Otto en Kristy Snepvangers werden na een valpartij uitgeschakeld en kunnen niet meer bijdragen aan het teamresultaat. Beau Posthumus en Smokie (v. A Quidam M) staat na de cross vijftiende, Caresse Kolkman en Diamant (v. Diamant de Semilly) bezet de twintigste positie. Daarmee staat Nederland elfde.

De Nederlandse dames waren niet de enigen die zand (of water) hapten in de technisch ingewikkelde cross die voor het Europees kampioenschap was opgebouwd. Maar liefst vijftien combinaties werden uitgesloten.

Duitsland op één

Duitsland presteerde het beste. Anna Lena Schaaf staat met Fairytale 39 (v. Fidertanz 2) individueel eerste met slechts 24,1 strafpunten na de cross. Zij ging na de dressuur al aan kop, dankzij een percentage van 75,92. Haar landgenote Ann-Catrin Bierlein zit daar vlak achter met 25,3 strafpunten. Derde staat nu Française Jeanne Chauvel.

In de teamwedstrijd staat Duitsland bovenaan, Ierland tweede en Groot Brittanië derde. Morgen wordt het afsluitende springparcours verreden.

Lees ook: Nederlandse young riders voorlopig op EK-brons

 

Voorlopige uitslag na de crosss individueel

Voorlopige uitslag na de crosss teams

 

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook