Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse ponyruiters vijfde na de dressuur op EK Eventing

Na het onderdeel dressuur op het EK Eventing voor pony's in Strzegom staat Frankrijk op de eerste plaats, gevolgd door Duitsland en Engeland. Nederland staat vijfde. De verschillen zijn echter minimaal, dus er kan nog van alles gebeuren. Individueel is Daniel Haver met Zeb (v. Justice H.R.) beste Nederlander met een vijfde plaats, Lisa Joosse staat elfde met Rathcline Dream (v. Gwennic de Goariva).

Vanmorgen werd het tweede deel van de dressuur verreden. Namens Nederland kwamen Senna van Houte en Michelle Swinkels vandaag aan de start. In het eindklassement eindigde Sterre van Houte met Fernhill First Lady (v. Seoigeach) op de 29e plaats met 35,7 minpunten, Michelle Swinkels kreeg met Snow 37,7 en Naughty Boy (v. De Verdi) scoorde onder Senna van Houte 40 punten. De individuele ranglijst wordt aangevoerd door twee Duitse amazones Sophia Rössel en Nicoletta Massmann. Lisa Galtieri uit Frankrijk staat derde.

Uitslag

 

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook