Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse young riders voorlopig op EK-brons

Foto Lonneke Ruesink

Na de crosscountry in Maarsbergen staat Team NL voorlopig derde in de Europese landenstrijd. Frankrijk gaat aan kop, Groot Britannië staat tweede. De individuele leiding is voor Française Morgane Euriat met Baccarat d'Argonne (v. Grafenstolz). Zij heeft slechts 23,8 strafpunten, dankzij haar percentage van 76,59% in de dressuur en een vrijwel foutloze cross.

De Nederlandse young riders zullen individueel waarschijnlijk geen podiumkansen meer hebben. Levi Driessen is met Giraldi (v. Wizzerd WV) de beste Nederlandse combinatie. Het duo staat nu op 45,6 strafpunten, goed voor een zeventiende positie.  Nina de Haas en Divine H.E. (v. Sir Shutterfly) staan op de 23e plek.

Veel valpartijen

Er ging, net als bij de junioren, veel mis in de lastige cross. Liefst 21 combinaties werden uitgesloten na valpartijen of gemiste vlaggen. Vooral bij de Young Riders vielen een aantal favorieten uit en dat maakte de weg vrij voor de Nederlandse afvaardiging onder leiding van bondscoach Marcelle de Kam om zich op te werken van plaats zes naar een voorlopige bronzen uitgangspositie. Alleen Lucie Groenen gooide de handdoek in de ring, maar zij maakt geen deel uit van het landenteam.

 

Lees ook: Eventing junioren vallen terug op EK

Uitslag na dressuur en cross individueel

Uitslag na dressuur en cross landenteams

Bron: Horses.nl /KNHS

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook