Ga naar hoofdinhoud

EK Vilamoura: België gaat voor de hattrick

De Belgische junioren met goud om hun nek Foto: FEI/Leanjo de Koster

In België heeft de jeugd de toekomst wat het springen aangaat, op het Europees Kampioenschap springen voor de jeugd in Vilamoura gaan onze Zuiderburen voor de hattrick. Donderdag was er goud bij de junioren, vandaag goud bij de young riders en morgen kan het ook nog goud worden bij de children. België staat nu op een gedeelde zilveren positie (met Italië), Frankrijk gaat aan kop.

De ‘children-Rode Duivels’ van de paardensport begonnen het kampioenschap supersterk met vijf nulrondjes (twee keer een nul als streepresultaat dus) en vervolgens kwamen Yari van den Branden met Gerard (v. Apollo van het Lindebos) en Seppe Wouters met Porthos Maestro WH Z (v. Picasso Z) ook nog zonder fouten door het tweede parcours. Morgen staat de beslissende ronde in de landenwedstrijd op het programma.

Nederland ligt er uit

De Nederlandse children doen met een veertiende plaats na de eerste manche van de landenwedstrijd niet meer mee in de teamwedstrijd. Waar de Nederlandse jeugdruiters in de dressuur zeer sterk voor de dag kwamen, wil het dit jaar bij het springen niet helemaal vlotten met de Oranjejassen.

Tussenstand

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook