Ga naar hoofdinhoud

EK Vilamoura: Britse aan kop in openingsrubriek YR, Mel Thijssen beste Nederlandse

Mel Thijssen met Cartolana. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De openingsrubriek op het EK voor young riders in Vilamoura is gewonnen door de Britse Jodie Hall McAteer. Met Kimosa van het Kritrahof (v. Chatman) zette ze de snelste tijd neer van 63,98 seconden. Mel Thijssen was in de openingsrubriek, die meetelt voor het klassement, de beste Nederlandse op (een gedeelde) plaats 14. Nederland staat na de openingsrubriek op de zesde plaats.

Hall McAteer aan kop dus en daar achter twee Belgen met twee Casalls: Alexander Housen met Casillas van de Helle (v. Casall) op plaats 2 (0/66,11 sec.) en Thibeau Spits met Classic Touch DH (v. Casall) op 3 (0/66,25 sec.).

Broer en zus Thijssen

Van de Nederlandse young riders zette Mel Thijssen de beste prestatie neer: een veertiende plaats (4/70.93 sec.) met Cartolana 2 (v. Cartogran). Broer Mans Thijssen volgt op plaats 22 met Hello (v. Ambler Gambler). Vervolgens Skye Morssinkhof op plaats 24, Rowen van de Mheen op plaats 31 en Tom Schellekens op plaats 40.

Vervolg kampioenschap

Deze openingsrubriek telt mee in het klassement, Nederland staat nu op een zesde plaats in de tussenstand. Maar met nog twee manches te gaan kan er nog heel veel gebeuren. Het kampioenschap wordt vervolgd met de landenwedstrijd (donderdag eerste manche, vrijdag tweede). De individuele finale staat zondag op het programma.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook